I vecka 17 kan bebis både gäspa och reagera på ljud :)


nu i v 17!

Har drömt om och känt en massa bebissparkar i natt...Mys!!

Går in i v 17 idag (om inte UL visar något helt annat) och bebis är ca 12 cm lång mellan huvud och rumpa och väger ca 150 gram. :) Börjar nu uppfatta och reagera på ljud, så pappa har haft ett par konversationer idag! :)

Den sämsta mamman...

...känner jag mig som nu!! :( Usch....Inte nog med att jag har haft dåligt tålamod och kännt mig väldigt arg på senaste tiden, i går natt fick jag sammanlagt 3 timmars sömn sen hade jag en magsjuk liten kille att ta hand om. Och när jag inte får mina 8 timmar på natten så gör det inte saker bättre!
Extra jollig som man är nu oxå så hade vi för en gångs skull gjort upp lite roliga planer för helgen för att vi INTE skulle sitta hemma och uggla hela tiden!!! Nu blev det som sagt sjukstuga istället och "eremit-varning" och ledsamt för att vi inte kunde åka bort!
Trodde att det var värst när det var Ida som var sjuk eftersom Elias tyckte det var tråkigt, men han förstod iaf att hon var sjuk och behövde vila! Det är inte lika lätt för en 3-åring som är van att klättra och busa på storebror hela tiden att förstå att han ska vara ifred för att han inte mår bra!!
Mycket tjat och gnat blir det och jag brukar faktiskt kunna vara stolt över att jag är pedagogisk med barnen. VET att man inte är någon supermamma, men blir ändå SÅÅ besviken!!!!!

Jag och Erik har sanerat toaletterna idag och plockat, (Både Bebis och bäcken protesterade en del när jag hade bockat och böjt mig genom barnens rum) sorterat och dammsugit huset. Alla sängar håller på att bli renbäddade nu och jag har ett berg med ren tvätt som ska vikas och ett berg med smutsig som ska tvättas :/

...

Mamma och Pappa



VI LÄNGTAR SÅÅ! :)

ny dokumentering...

Har upptäckt att sedan jag blev gravid har jag börjat nysa MINST 4 gånger per dag och ofta en sk dubbelnysning (två nysningar som sitter ihop inte efter varann) på morgonen.... dubbelnysningar gör jag aldrig när jag inte är gravid! :)

I går natt hade jag en ny förlossningsdröm, den var VÄLDIGT tydlig, nästan läskigt verklig....Jag födde en dotter den här gången, en Moa, hemma-födsel (huga), såg mig själv komma till sjukhuset med moderkakan i en ica-kasse... ha ha....Dock lite förvånad att jag drömde om en tjej. Vi säger för tillfället "han" hela tiden...

Mitt mamma-hjärta blev alldeles varmt i går kväll när Elias sitter bredvid mig och plötsligt tittar upp och frågar:
-Mamma, har bebisen sparkat nåt idag?!
Min fina pojke, alltid så omtänksam!!!!

Lite igår men speciellt idag har det sprattlat på i magen, känns otroligt och jag kanske, kanske har någon liten krabat där inne ändå ;)

Är nu, enligt standard-uträkningar i v 16 (15+1) , bebis är ca 11 cm lång och väger 100 gram :)

Känns som att jag håller på och blir sjuk, lite bättre nu dock, efter alvedon och mat i magen. Hoppas det vänder igen...

Ha en fortsatt trevlig tisdag...

Nu har det varit lugnt...

...i magen några dagar... :(

Har märkt att jag väldigt lätt får ont i huvudet, vilket inte är så kul. Visst är det underbart å slippa må illa nu och jag räknar med att tröttheten snart ger med sig lite...den kommer ju säkerligen på återbesök i sommar!!

Snart går vi in i v 16! Just nu skönt att veckorna går fort...räknade i morse och det är 25 dagar kvar till UL nu... DET känns långt...

Lite oftare...

...känner jag bebis röra sig!!! :) *lycka*

Längtar såå tills jag vet att allt e okej! Är så nojjig! Mer och mer nojjig för varje graviditet faktiskt, många tror tvärtom, men icke!! Vet inte om jag kanske ska ringa min BM Kicki så hon får lugna mig lite...Ena sekunden njuter jag av alla tecken på att jag faktiskt är gravid, nästa sekund får jag för mig att det är något fel eller att jag rent av är TOM, ingen bebis alls alltså (o allt som jag har kännt är luft/tarmar som rört sig bara)!!! Längtan och förtvivlan om vartannat....

Idag är inte en bra dag! Helt slut så dammråttorna i hörnen får faktiskt vänta! :)

Snart dags att hämta min lilleman på fritids sen hem och göra korvstroganoff...

Mysigt...

...när maken frågar: Vilken månad är vi i nu??!
Jag svarar: 4:e
Han: -Jag tycker det börjar synas!! :)

 hihi

Lite ont nu, pga att jag har överansträngt mig lite två dagar...men blir nog bättre snart...


fotboll och grävskopor...

...har min kära make pratat om med bebis idag...ha ha... Ganska långt, seriöst samtal faktiskt!! Och Erik är fullt övertygad om att det är en liten pojke som vi väntar :) Det lär ju visa sig så småningom... En såå mysig stund, känner lite småsprattel till och från, längtar så klart tills det blir mer!!

Har haft en mysig liten weekend på Friiberghs herrgård utanför Örsundsbro (läs mer om den på min andra blogg, http://annaspoints.blogg.se)

I morgon har vi gått 14 fulla veckor och går alltså in i v 15!! Tiden går fort och halva Mars har oxå flygit förbi!!
Bebis växer fort nu och är ca 10 cm lång och väger 50 gram, DUBBELT så mycket som förra veckan!!

I morgon börjar också "operation nyttig"!! Nu är det slut på en massa gottande och unnande, nu ska jag frossa i frukt och annat nyttigt gott istället, vill INTE gå upp för fort nu, det kan gärna stanna till lite nu. Vitaminer genom maten och sen får bebis lagra på med fett och så ifrån det jag redan har. hi hi

 

Trevlig kväll!!..


YES!

KÄNDE NYSS ETT ORDENTLIGT SPRATTEL I MAGEN!! :) :) :) :) Nog lite protest mot allt böjande då jag har plockat leksaker i hela huset!! Har kännt litegrann senaste veckan men inte varit helt säker då, men NU var det ingen tvekan!! !:)
Helt otrloligt att man känner igen känslan tidigare och tidigare...Första graviditeten kände jag inget förrän i v 18 med Ida tidigt i v 16 och nu med trean alltså nästan v 15!!!

Är det nu det börjar?!

...Vi har bara varit gifta i 2,5 år och han sover redan på soffan!!! :D
 Nja, vi är inte osams, men jag är väldigt (minst sagt) ilsk!!!! Det är nämligen så att om inte jag hinner somna före min älskade make så får jag ligga och tjata och slå på honom samtidigt som han spelar upp en väldigt verklighetstrogen immitation av hur ett tröskverk (eller liknande) låter!!!!!! Med andra ord: HAN SNARKAR!!!
Hinner jag somna först så är det lugnt, då vaknar jag inte av honom. Igår sa (fräste) jag åt honom till slut att han fick resa sig och kolla på tv 20 min eller nåt så jag hann somna, då säger han: Snarkar jag så illa då?!
- JAAA det är ju det jag har sagt och bankat (bokstavligen) i dig i över en halvtimme nu!!!

Så han luffsade iväg och sen såg jag inte röken av honom förrän i morse! :) Jag försöker somna tidigt i kväll, babe!

Idag är jag för övrigt helt slut! Båda barnen har haft vredesutbrott utan dess like efter skola och dagis, så jag är helt tömd på energi!!

Ska rulla köttbullar nu till middagen

Stod emot...

..."suget" att köpa ett till grav-test idag. :D Bara för säkerhetsskull liksom.. hi hi hi Jag skulle lätt kunna ta test väldigt regelbundet bara för att vara säker hela tiden. :)...

...Har förresten "inspekterat" min mage och tycker att den har förändrats...

Har gjort slingor idag och ska till frissan i morgonbitti, nästa vecka blir det en shoppingtur med lillasyster! :)

Något måste göras..

...här sitter jag och känner mig ful... Mår jättedåligt över att jag har gått upp så mycket i vikt igen (före grav) och i och med det har jag släppt efter rejält på alla andra plan = inte så smart, eftersom det bara gör saken värre!!!
Jag kan ju inte gå ner 15 kg i vikt nu, det är faktiskt omöjligt och det får vänta till efter bebis (sen väger jag 20 kg mindre nu än när jag blev gravid med Ida, men ändå), det VET jag! Men att jag bara går i mys-slappar-kläder utan smink eller örhängen, inte har klippt mig på jag vet inte hur länge och inte ens har en BH som passar längre, DET kan jag göra något åt!!! UPPRYCKNING ANNA!!! Skärper jag till mig och lägger manken till så känner man sig ju finare oxå.....

Träffade föresten M på ica idag!!! Där har vi ett jättebra exempel på vad FIN innebär (både på insidan och utsidan) och helt underbar bebismage också ;)

Ser fram emot helgen då jag och maken ska iväg för oss själva på en herrgård utanför Uppsala, bara att hoppas att mitt humör har blivit lite bättre då oxå, har varit ganska irriterad på honom till och från nu ett tag :/ Vi har inte varit för oss själva på ..... ja jag vet faktiskt inte. Vi firade 2-årig bröllopsdag i oktober och då kom vi inte ut och sen har han fyllt 30 i januari och då gjorde vi inte heller något...och nu jobbar han mer och mer och ett tu tre så har vi ju en bebis igen oxå, så NU var det dags!!! :)

Vill verkligen att det ska bli 15 april (tjatar om det, jag vet). Och jag vill verkligen att magen ska växa!!! Och slutligen så vill jag att det ska bli varmt och barmark så att jag slipper min EXTREMT fula jacka och kan gå i leggings och tunika hela tiden! ha ha

Nu är det snart dags att laga kvällsmat till mina gryn och mig!!!

Jobbigt nu...

...Ja, riktigt kämpigt faktiskt. Tänker hela tiden att det är något fel på bebis, att jag bara tror att jag är gravid och då känns det VÄLDIGT långt till den 15:e april då det är UL och jag får SE och VETA att allt är okej!!!

Tyckte mig känna ett "sprattel" i torsdags, men det är ju ganska svårt att avgöra....Sen om tröttheten skulle ge med sig så kanske jag skulle känna mig lite gladare....

Går in i v 14 i morgon (fast jag tror v 15 eftersom jag har kortare mencykel än "normalt"). Bebis är då 8 cm lång och väger 25 gram, börjar lyfta på huvudet och "allt" finns på plats! :)

Ida har gått in i ett förnekelsestadium då hon säger att det inte finns någon bebis för att den inte kommer ut. Blir nog verkligare för oss alla när magen är rund!!!

Ska tilläggas, CRAVINGS: FANTA och (tyvärr) PIZZA

I natt jag drömde.........

...om en liten bebis-pojke! :)

v. 13...

..är vi i nu. Missfallsrisken har minskat med 65%!!! Bebis är ca 7-8 cm lång från huvud till stjärt :)
Berättade för maken häromdagen att vi nu har vetat om "guldfisken" i 8 veckor! -VA??! Blev hans kommentar. Ena sekunden tycker man att det går sakta men nästa så inser man hur fort den här graviditeten faktiskt kommer att gå!

Bättre i bäckenet nu när jag inte jobbar, men böja mig massor, bädda sängar och dammsuga är några saker som jag helst undviker ;)

Dotterns 3-årsdag närmar sig med stormsteg och med det så kommer det lite stress, vill hinna med ALLT inna fredag känns det som!

Nu ska jag baka ut bullarna.

RSS 2.0