DU FÅR INTE SKRÄMMAS!!!!

...lilla bebisen kan då skrämma livet ur oss!! I morse, kl 7 var jag på toa och när jag torkade mig så var det alldeles ljusrött på pappret, blev lite orolig och ringde förlossningen som ordinerade vila! Och att jag skulle höra av mig om det kom mer eller om jag fick ont...

Under följande två timmar medans Erik och jag fick iväg barnen till skolan och dagis fick jag mer och mer ont, precis som mensvärk!

Efter Erik lämnat barnen skulle han åka och handla mat eftersom det är totalt tomt i skåpen efter semestern! När han åkte så reste jag mig ur soffan för att gå på toa igen och känner då att det gör lite mer ont (precis som när det "rinner till" när man har mens). Jag går på toa och då är det verkligen färskt "jätterött" blod på hela pappret!!
Jag har inte haft den minsta lilla blödning under dom tidigare graviditeterna så jag blev riktigt rädd! Ringde till Erik och sa att han fick vända och komma hem igen! Ringde sen till sjukhuset igen som tyckte att jag skulle komma in till bedömningsmott. för en kontroll...

Väl där lyssnades det först, innan läkaren kom! Lät jättebra! Lilleman var väldigt aktiv hela morgonen också, ska jag tillägga! Sen fick vi träffa läkaren som först gjorde ett vanligt ultraljud och sen en gyn-undersökning och ett vaginalt UL. Allt såg jättebra ut och hon hade ingen förklaring till blödningen förutom att den kom ifrån livmodertappen, fick därför stanna kvar ett par timmar innan vi kunde åka hem. Och det har inte kommit något mer!

Lilleman var så fin där inne, sprattlade med fötterna åt oss! :) Syntes tydligt att han hade växt en hel del!

Absolut inga tecken på att han skulle vilja komma ut för tidigt heller! Jag är stängd som en envis mussla! :) Läkaren såg nästan förvånad ut över min livmodertapp, som vanligtvis i det här stadiet i graviditeten brukar var ca 4 cm lång. Om det skulle vara risk för för tidig förlossning skulle den vara 2 cm eller kortare...MIN VAR ÖVER 6 CM LÅNG!!!!!!!

Nu blir det inte många knop resten av dagen..bara vila!

Tiden går fort...

... Går in i v 25 nu!! Magen växer som tusan ( o tyvärr resten av mig oxå) och vi har en riktig vilde där inne! <3

Ca 22 cm från huvud till stjärt och väger runt 800 gram!

Mår riktigt bra och har haft en härlig vecka med familjen i Danmark!!

Livlig...

..liten krabat i magen har vi! :) Det är såå himla mysigt och känna hans knackningar och igår morse fick sig Erik ett par rejäla i näven! ;) Han blev så glad!! Pappa har längtat såå!!!

Går in i vecka 23 nu denna här veckan och lilleman väger ca 500 gram och är ca 20 cm lång, om man ska gå på det som står i böckerna vill säga ;)

Jag är fortfarande trött men annars mår jag riktigt bra. Visst spökar bäckenet och halsbrännan, speciellt när jag överanstränger mig, men det känns ändå som att det har varit värre!

Det som nästan är värst just nu är ändå min spegelbild... :( Blir väldigt ledsen när jag bara ser en stor flodhäst, visst syns gravidmagen ordentligt nu, men det ser ju även ut som att jag har en till bebis bak i svanken där min hatade sk. "badring" har kommit tillbaka!! Usch och fy! Försöker tänka på vad jag stoppar i mig, men jag måste bli bättre. Det är inte maten som är ett problem, utan det är det jag stoppar i munnen på kvällarna.... Har 4 månader kvar innan vår lilla kommer och det är redan NU dags att bromsa REJÄLT!!!! Vill INTE komma upp i samma siffror som dom tidigare graviditeterna!!!!!!!!

Ett nytt namn har dykt upp också... OSCAR gillar vi (speciellt storebror gillar det skarpt)... :)

Bra kombination!

Idag har varit en extremt trött dag för mig. Inte alls mått bra, fastän bihålorna är mycket bättre! Det suveräna kombinationen är att jag har haft 2 extra kramiga barn här hemma plus en livlig sparkande bebis i magen :)

Allt väl!

Ja, allt i sin ordning hos Kicki idag. Men jag tror inte jag har hört så himla tydliga hjärtljud med nåt av dom andra barnen som jag gjorde idag. Dunkade på som tusan. :) Från 140 upp till drygt 150 så jag tror hon skrev 153 i min journal.

Blodvärdet hade sjunkit lite, men klarar mig undan järntabletterna iaf... skulle vara mer eller mindre katastrof för min mage om jag började knapra sånna!
Sen är ju mitt blodtryck helt otroligt!!! Tror nästan blodet slutar pumpa runt snart, så lågt som det är... Så både lite lägre blodvärde, lågt blodtryck och förkylning är mer en väl en förklaring på min trötthet!!

Nästa besök hos Kicki blir i början av juni när jag gått 25  fulla veckor. Då har vi både hunnit få hem en liten valp och varit på semester i Danmark! :)

Elias har räknat ner...

..till den här dagen! Vi ska nämligen till barnmorskan Kicki idag, hela familje, och lyssna på lillebrors hjärtljud! :) Ska bli roligt och skoj att visa Kicki hur stora dom andra barnen har blivit. Hon har ju varit med mer eller mindre med alla tre nu!!! Efteråt har jag lovat att vi ska försöka hitta något ställe som säljer mjukglass. :)

Är i v 21 nu och sparkarna blir starkare och starkare för varje dag! Erik har ännu inte hunnit kännt någon spark, men det kommer snart, det är jag säker på!

Jag försöker hålla mitt fokus på att fundera på namn så att jag inte hakar upp mig på att vara orolig över att nåt tex skulle vara fel! Knasigt kanske, men det funkar för mig ;)

Jag känner mig fortfarande ganska okej i fogarna och halsbrännan, men bihålorna vill inte riktigt släppa greppet om mig (över två veckor har jag varit jätteförkyld)....jobbigt att ha sånt tryck och huvudvärk varje dag, men jag försöker vila så mycket det går.

Och appropå vila, så är det precis det jag ska göra nu! :)

RSS 2.0