v 29..

..går vi in i i morgon (enligt rutin ul)...

Vikt: ca 1 250 gram

Längd: ca 37 cm (ungefär som min underarm, från armbågen till lillfingret)

 

Min blodvolym har lkat med 1,5 liter


Babyproffsen...


TADAAAA!!!! Här är den! Lillbrors värsting-racer-vagn!! Emmaljunga City Korg som vi köpte här om dagen! :)
Emmaljunga Nitro City

Både jag och Erik har blivit så kära i denna supersmidiga modell!!
SÅ nu är den beställd (o handpenning betald) i den här färgen som heter Pro Forest, den är alltså INTE svart!!! :) Utan mossgrön med ljusare gröna inslag. Jättefin!! Och insidan av sufletten sitter ett supergulligt tyg med myggor och grodor på! ME LIKE A LOT!
Så nu är det bara å vänta :) Den kommer komma hem i början av augusti! Känns faktiskt bra med priset också, för nu får vi ny sittdel och chassi och nästan ny liggkorg, sammanlagt för 6000, istället för att köpa allt spritt-nytt och hamna på 8000! :)

Och Ja, om ni undrar, så har vi diskuterat det här med att ha små hjul i fram när det är snöigt eller på grusväg.  :)

Hade inte planerat, men köpte även en bilstol idag till bebis. Den modellen som jag har kollat mycket på och läst på om, hade dom kampanjpris på nu fram till onsdag och jag har kollat upp mycket priser på den här och aldrig sett den så bra pris som vi fick den för idag. Ord pris är 1799:- och vi fick den för 1499:-






dags att gå in i v 28

Bebis väger ca 1,1 och total längd är runt 35 cm. Hjärnan växer och formar sina veck. Kroppen börjar bli rund av underhudsfett!

Han rör sig mycket och sammandragningarna blir fler... Fast det är tredje gången jag är gravid så känns det otroligt att det faktiskt är en liten människa där inne!!!


Har nyligen...

...kommit hem efter att ha varit o köpt en JÄTTEFIN liggdel till lillebror, som ny, så gott som oanvänd! Jättebra pris tycker jag! En Emmaljunga citykorg går på ca 2500 kr i butik och vi fick den här för 800 kr! :) Den är i jättefin speciell färg, två olika blåa nyanser, ljusblå och gråblå för att förklara lite, men det kommer ju bild så småningom!
Vi kommer köpa en ny Emmaljunga sittvagn (vilken modell har vi ännu inte bestämt, citykorgen passar på alla Emmaljunga-chassin), den vill vi inte löpa begagnad för ofta är hjulen så slitna och sen använder man ju den så länge, och jag kommer använda vagnen MYCKET med tanke på alla promenader för att gå ner i vikt igen!! :)

Nu på morgonen...

...på väg in på dagis så träffade jag och Ida en liten bebis på en månad! Jag tror både hon och jag blev lika "sjuka"! Dom är ju så små!! Ida ville inte gå in på dagis, "jag vill vara med han" sa hon flera gånger! Snuttan!!

Sen när vi väl kom ner på dagis så ville hon förlja med mig hem igen, det är ganska vanligt att hon vill det, men det brukar gå bra. Idag gick det tyvärr inte lika bra. Fröken fick hålla i henne medans jag gick och Ida var jätteledsen! Det har bara hänt en eller ett par gånger tidigare så det gör lite ont i mammahjärtat!!

Elias var det inga problem att lämna på fritids, han och fröken skulle göra ett fint grattiskort till mormor (min mamma) som fyller år idag. Ska bli spännande o se det när jag hämtar honom sen! :)

I går kväll...

...satt jag uppe till 23:20 och väntade på att lilleman i magen skulle böka färdigt. Tror det var storrenovering i hans lilla etta! ;) Jättemysigt!! <3

Då går vi in i v 27 då... :)



Nu börjar den sista tredjedelen!! Lilleman väger nu ca 1 kilo och är ungefär 34 cm frun huvud till häl.
Han öppnar och stänger ögonen ofta. <3 Hörseln har utvecklats ytterligare och det märks! :) Han gillar inte när jag diskar tex.
Barn som föds nu har faktiskt stora chanser att överleva! Överlevnaden är faktiskt 97%! Helt otroligt, men han kan gärna stanna ett tag till och växa på sig där inne! :)

tiden rusar...


Ja, vår lille skrutt växer så det knakar! Är ju alltså i v 26 denna vecka och lilleman väger ca 850 gram och är ca 23 cm från huvud till rumpa. :) Rör sig mycket och det märks att han reagerar på ljud! :)


Skrev tidigare att vi funderade lite på en Crescent-vagn, men dom tankarna är avfärdade efter att vi var in till stan i går och kände på en! Hua vad tungstyrd och otymplig. Vi kom oxå fram till att vi är väldigt kräsna! :) Tror man blir det när man haft några vagnar och vet vad man saknat tidigare och så... Hittade ett par vagnar som vi ska läsa på lite om och sen klämma och känna igen innan vi bestämmer oss! :)


Är nu i v 26...

...och jag hade faktiskt tänkt bjuda på en bild idag!! :O

Jag har det väldigt kämpigt med att jag har gått upp så mycket i vikt, min kropp sparar på ALLT!!
 
Jag har inga tvivel på att jag kommer klara av att gå ner igen, men det var ju inte riktigt som jag hade tänkt mig, med att gå upp 15 kg INNAN...men, men....Nu är det som det är....och det är ju inte bra för lilleman heller att jag går och mår dåligt och kallar mig själv för elaka saker....

Här är iaf VI i 25v fulla veckor.


BM...

...var det dags för idag. Och det är ju alltid lika trevligt att träffa kära Kicki! :)
Allt såg bra ut iaf så det var jätteskönt!!
Mitt järnvärde sjunker dock fortfarande så jag måste tänka på att få i mig mer järn i maten eftersom jag inte kan ta järntabletter med min mage (Blutsaft vägrar jag å ta, provade när jag väntade Elias och får kväljningar av bara tanken)...
Blodtrycket är helt tok-lågt med 89/63, men man kan ju inte ha FÖR lågt blodtryck...men jag är nästan rädd att blodet stannar i ådrorna inom kort ;)
Magmåttet var 26,5 och hjärtljudet omkring 150 <3

I går var det förresten exakt 5 månader sedan det var ett stort + på grav-testet!!!


barnvagnsfunderingar...

... ja det är ju en del att fundera över. Sålde Idas vagn för vi var inte riktigt nöjda med den, så det kommer bli en ny till lilleman. Dock har vi det lite dåligt ställt nu så det lär väl inte bli en för 8000 kr.... Kikar mycket på en Crescent-vagn nu. Riktigt fin och bra pris...men man kan ju inte bestämma någonting förrän vi har kännt och klämt på den!!!
Ska försöka få med mig maken på tu man hand till stan för just det ärendet någon gång i framtiden ;)
Även bilstol ska inhandlas, men det är bara dom två sakerna som vi ska köpa till vår lille kille. Det andra tror jag  vi har! :)

Annars är det bra just nu...Massa bus och hickande i magen och inga blödningar, precis som det ska vara! :)

Går in i v 26 i dagarna och i morgon är det dags att träffa BM Kicki igen. Denna gång åker jag och Erik utan storebror o storasyster som kommer vara hemma med mormor istället! :)

På återseende...

RSS 2.0