SPARK

fick nyss två sparkar...I MIN HAND!!! Nu vill jag att Erik ska ha sina händer på min mage hela tiden!!! :) Natti natt!!

Så underbart!

...Mycket bättre i bihålorna idag så det gick ganska bra att köra fram och tillbaka till Uppsala.
Erik följde inte med så han ligger inte plus här hemma, ändå kanske jag i efterhand kan hålla med om att det inte var jättenödvändigt...jag var nämligen klar på 5 minuter!

Och framför allt...ALLT VAR SUPERBRA MED VÅR LILLE KILLE!! :) (om det inte hade varit det, och Erik inte hade varit där hade det ju varit betydligt värre, men det glömmer vi nu)

Lilleman hade växt över förväntan på dom här 13 dagarna som gått sen förra ul och allt såg fint ut. Han väger ca 300 gram nu, lille plutten. :) 3 kilo till så är det lagom sen ;)
Inget nytt datum, men enligt förra ul skulle jag vara på 19+1 idag och enligt det här ul var jag på 19+6. SÅ jag tänker inte räkna så exakt på dagen. Jag är helt enkelt i v 20 denna vecka och v 21 nästa osv osv....

Orkade inte köra hem på en gång (är ca 7 mil enkel resa) så jag köpte en skvallertidning och en glass och bläddrade och vilade en stund... var skönt...

Nästan roligast idag var att jag fick bildbevis med mig hem på att det verkligen är en pojke där inne, hi hi....sicken liten "knärt"!

Måste också dokumentera att jag är tokig i pasta för tillfället (vilket jag absolut inte är i vanliga fall) och att bäckenet och halsbrännan är bättre, inget av dom borta, men betydligt mer godtagbart! :)

Ha en fin kväll..

den mest långsinta frun...

...kommer Erik att få om han inte följer med på ul i morgon (lite bök på hans jobb)!! "Morr" säger jag bara!!! VIll inte åka själv!!!

Magen växer ganska mycket nu tycker jag...halvvägs nu ju...snart kanske jag tom vågar mig på att knäppa något kort...har inte velat det för att jag gått upp så mycket i vikt (det mesta redan innan grav)... Men snart så... :)

Förkylningen har inte blivit bättre, den har nu i stället gått över i en rejäl bihåleinflammation. Har aldrig haft sån värk i käken (det är där det är värst)!! Känns som tänderna ska trilla ut!! Och böjer jag mig framåt så känns det som att ögonen ska göra det samma och huvudet vill bara sprängas...

Både Erik och Elias längtar mycket efter att känna sparkarna på utsidan, och jag känner att det närmar sig....

har haft..

...ett par bra dagar och har märkt att vår lilleman inte är någon kvällsbebis (man kan ju alltid hoppas att det håller i sig). I dag har jag en trött-dag och det är lite frustrerande men det får gå...

Snart blir det lite kakbak (innan jag äter upp ingredienserna) och sen klyftpotatis och kött till kvällen...

beslutet...

...är ju fattat redan, att det här är vårt sista barn som vi väntar! Det känns VÄLDIGT skönt idag kan jag lova!!
Vill ALDRIG mer utsätta min underbara familj för denna tjuriga, gapiga hormonkärring som jag blivit!!!!! Usch, vill bara lägga mig i en grop och gråta.......

fick mig en tankeställare..

..idag! :) Idag var nämligen första gången som någon utomstående frågade om jag var gravid, helt grundat på mitt utseende!! :)

Tankeställaren blev då: Först och främst: OJ,att hon vågade fråga!! ha ha, jag hade ju lika gärna kunnat vara lönnfet känns det som....För det andra tänkte jag att det var roligt, den börjar nog puta mer och mer nu...Väx på lilleman!! <3 <3 <3

Har haft mycket halsbränna igår och idag!!!!! Inte haft sen jag var gravid med Ida! Och då var det relativt långt in i graviditeten som det började...Men dom flesta gravidkrämporna verkar ju vara mycket värre den här graviditeten, tyvärr...men jag SKA njuta denna sommar!! Om jag så ska gå med kryckor så ska jag njuta av min sista gravid-mage!! Så det så!! ;)

ett par samtal...

..inleddes dagen med!

Först ringde jag till mödravården och bokade in nästa rutinkontroll (när jag gått 20 fulla veckor), då ska vi vara med hela familjen av två anledningar: för det första för att Kicki vill se hur mycket Elias och Ida har växt och för det andra för att vi ska få lyssna på lillemans hjärta! :) Vi ska dit den 5:e maj.

Sen ringde jag till sjukhuset i Uppsala och bokade in en tillväxtkontroll på ultraljudskliniken på onsdag nästa vecka. Eftersom jag fick ett datum som jag absolut inte hade räknat med och för att jag känner att jag inte vill gå och oroa mig för onödiga saker så är det lika bra att kolla till honom en extra gång! <3

Vi har pratat en hel del namn dom senaste dagarna, men min kära make är en kräsen en! ;) Har rabblat över 30 namn för honom men det finns nog bara 4 namn i världen som han och jag är överens om!:
Pelle
Manne
Johan
Viggo

Min pappa har kommit med förslaget, David, vilket jag också tycker är väldigt fint. Även Joel, John och Jakob är favoriter för mig, men alltså inte för Erik :)

Det är tur att vi två bara behöver komma överens om ett namn i slutändan! Ha ha

Mellannamnen är iaf klara: Ole Hemming (Eriks pappa och min farfar)

Har sprattlats en hel del i magen ända sedan i onsdags förra veckan och det tycker jag om! Så mysigt!!!!
Enligt ultraljudet i torsdags så går vi in i v 19 i morgon och den veckan har jag ju redan skrivit om här! :/

På återseende

UNDERBART!

Här är vår älskade lilla bebis!!! Hade kunnat titta hela dagen!!! :) Allt såg fint ut och allt satt där det skulle! Blev dock väldigt förvånad över datumet vi fick. Trodde ju absolut inte att det skulle bli senare än den 13:e, snarare närmare den 7:e! Men dom fick fram den 21:a... Men hon såg inget som inte var som det skulle och vår bebis var sååå fin! :) Och ut kommer "guldfisken" förr eller senare iaf! Den som väntar på något gott...

Var nyfiken och frågade om hon såg någon snopp (för jag tyckte mig se en!), då flinade hon och efter en liten stund bekräftade hon min misstanke!!!

Vi ska alltså få en liten pojke!!!! Precis som vi kände på oss!!

Känns så rätt och det var längesen det var en liten pojke i familjen nu! Syrran min har ju två tjejer så Elias blev ÖVERLYCKLIG när han nu fick reda på att han skulle få en lillebror, precis som både han och Ida "beställt"! :)

over-and-out

 

 

 


I morgon!!!!

Spänningen och nedräkningen är oliiidlig!!!!!! :)

v 19

Bebis är 13-15cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 280g. Skrutt!

NU ÄR DET BARA 3 DAGAR KVAR TILL UL!!!!!!

Längtar som en galning vill jag lova!!! Det som förhoppningsvis kommer hända då är att jag ÄNTLIGEN slappnar av!!! Det är nog väldigt bra för både bebis och mig! :)

Jag är faktiskt ganska pigg om dagarna nu, har en envis förkylning, men den går åt rätt håll! Det som tynger mig mest nu när det gäller gravidkrämpor är mina bäckenbesvär!!!
Får lite panik över att det är så lång tid kvar och jag har såå ont! Värker i mammahjärtat när jag inte kan springa bredvid Ida när hon cyklar eller spela fotboll med Elias.... Får väldigt ont av en vanlig promenad...Men tro inte att jag kommer sluta promenera! Det skulle inte vara någon bra idé!! Eftersom jag har otroligt lätt för att gå upp i vikt när jag INTE är gravid och EXTREMT lätt för att gå upp i vikt när jag är gravid så behöver jag röra på mig!!
Väntar på att höra från sjukgymnasten angående vattengympa som ska vara bra, har jag hört!

Igår hade Elias klurat ut denna smarta idé ;) :
-Mamma, jag ska skaffa mig en krympnings-pistol så jag blir pytteliten. Då kan jag flyga in genom din näsa när du sover och titta runt i din kropp och åka och hälsa på bebisen!!

Mammas sötnos!!! :)


Nu går vi in i v 18

Bebis är nu 12,5-14cm långt mellan huvud och stjärt och vikten ca 200g. En enormt aktiv period börjar med rejäla träningspass. Han eller hon vrider och vänder på sig, sparkar och slår. Fingrar och tår ser alltmer färdiga ut. Nu ligger ögonen i rätt läge oxå! :)

I går kväll hände en rolig sak... klockan var nästan 23 och jag och Erik satt och tittade på film. Full action på tv:n och rätt som det är flyger jag upp och skriker till och Erik hoppar till och undrar vad jag håller på med!! :D Det var nämligen en REJÄL spark från vårt lilla pyre som kom från ingenstans. Jag kan tänka mig att h*n tryckte ifrån med fötterna mot livmoderväggen, ungefär som en simmare som vänder i en bassäng! Överraskad blev jag iaf (minst sagt) ha ha ha

Jag håller på och blir förkyld tror jag för övrigt....

RSS 2.0