VILL...

... känna dina små sparkar lilla skrutt!!! Längtar så!! SNART får jag känna "sprattlet"!!! In i v 13 i morgon!!!

Idag slutade jag på mitt jobb. Så nu kan jag ta hand om oss bättre!!.....Såå trött.....


Funderingar...

...Mådde jag verkligen så här dom tidigare graviditeterna??! Var jag så här trött??! Jag vet ju att jag var jättetrött, men jag gick för tusan inte och la mig och sov middag i v 12!!

Och bara det att jag har så underbara barn så jag KAN göra det nu i TREDJE graviditeten är ju helt otroligt!!! :) Älskar mina skruttisar!!! Är jobbigt när det känns som om jag inte riktigt orkar något annat än det absolut nödvändigaste!!! Sen är det ju mycket otur med sjukdomar i familjen och förkylning i kroppen som säkert gör saker och ting sämre!!

Längtar verkligen tills jag mår bättre och vet att det inte är speciellt långt kvar (bara ett par veckor) tills man i regel mår mycket bättre och är piggare!!!!

Har iaf tagit mig ut från sjukstugan idag och tagit en promenad i solen med hundarna! UNDERBART!!

MVC

I dag var det då äntligen dags att träffa kära Kicki på mördravården, hade väl hoppats på att hon skulle känna igen mig lite grann iaf, men OJ vad jag hade fel! :D Hon kom ihåg ALLT som vi någonsin har pratat om och det var som om vi träffats senast igår, inte för nästan 3 år sen! ha ha. Mycket prat och skratt blev det och alla mina värden såg kanon ut!

Fick tid för UL också, 15 april, så nu längtar man ju ännu mer dit!!!! :)

Ida piggare o piggare, men nu har Elias börjat hosta vääldigt oroväckande! :/ Känns ju "en aning" knasigt om jag ska behöva vabba nu när jag bara har fem arbetsdagar kvar! SPeciellt också med tanke på att jag har varit hemma o sjuk 3 dagar nu över helgen.....

Nu är det dags att lägga lite barn. :)

Ingen hemlis längre...

...Ja nu vet nog dom allra flesta vill jag nog påstå! :) Känns skönt att inte behöva smussla, mycket pga att jag ibland mår så himla dåligt oxå och då är det ganska svårt att förklara varför!! :)

Nu gäller det bara att vår lilla "guldfisk" är frisk och vill stanna där inne. Går in i vecka 12 i morgon och då är det ju oxå dags att träffa underbara Kicki på MVC igen! Var alldeles för längesen vi sågs! ;) En sisådär 3 år sen!

 Längtar till första "pickarna" i magen och till UL också!!! Vi ska nog fråga om dom kan se någon liten "pillevink" då, men annars kommer vi inte att ta reda på det. Än så länge så tror vi fyra här hemma på en pojke, farmor och farfar likaså, och mormor o morfar går mot strömmen och tror det blir en tjej! Spännande!!!
Vi har många fina tjejnamn, det är ganska lätt att komma överens om. Värre med pojkar. Har kommit fram till att jag har en ganska "kräsen" man! hi hi. Och jag går faktiskt INTE med på Klaus eller Lauritz! :) MEN 3 ytterligare pojknamn har vi iaf kommit överens om någorlunda:

Felix
Viggo
Manne
(andra namn kan du se längre ner på bloggen)

 

Är hemma från jobbet den här helgen, får febertoppar på kvällarna, inte hög men ändå, vill vara försiktig... Har nu på förmiddagen både dammsugit och diskat (det första pga att jag tappade ett glas i golvet, det andra för att gårdagens disk luktade så mycket stekos och vitlök så jag bara ville kräkas) och nu är jag så trött och tjurig så jag vill gå och gräva ner mig!

Med vår lilla tjej känns det som att det är "ett kliv fram och två tillbaka", kräktes en massa slem och snor i morse, var nog pga att hon sovit 14 timmar i sträck... Vill att hon ska vara pigg NUUUU!!!!
Lilleman verkar inget bita på för omväxlings skull (han var mycket sjuk när han var liten).

Förresten är det nu dasg att titta till mina guldklimpar (maken är ute och plogar snö för fullt)....

Längtar...

...till måndag nu! Då är det äntligen dags för inskrivning på MVC, det blir barnen och jag som åker :) Erik jobbar och dom är lite ont om gubbar så svårt att ta ledigt. Men vi klarar oss nog! ;)

Sjukstugan fortsätter här hemma. Lilla Ida är vääldigt sjuk och det är så hemskt att se.
För mig är det mest trötthet och massa huvudvärk idag. Hade en släng av feber igen igår.
NU vill vi bli friska!!
Elias är pigg än så länge, peppar peppar.

VILL även att det ska bli april så vi får åka på UL, kommer nog inte slappna av förrän jag sett att allt är okej med "guldfisken"! :)

Dags att pytsa i Ida lite mer vätska!

Kiwi...

...ja så "stor" är bebisen nu! :) Vi går in i v 11 idag och fast det fortfarande är tidigt och jag längtar som en tok till UL så går ju tiden ganska fort ändå!! :)

Nu har barnets alla viktiga organ bildats och eftersom de inte kommer att förändras annat än att de växer, är risken för medfödda missbildningar och sjukdomar liten efter denna veckas utgång.

Under ögonlocken börjar irisarna att bildas. Öronen fortsätter att utvecklas. Barnet kan nu gäspa, suga och svälja. Små finesser som hårstrån och naglar börjar dyka upp. Hjärtat pumpar blod till kroppens nu fungerande organ, inklusive navelsträngen som transporterar blod till moderkakan.

Häftigt alltså! :)

Idag jobbade jag bara 5 timmar, pga att lillan hade magsjukan i går och gubben jobbar eftermiddag, så jag åkte hem kl 13 och bytte av honom och det var SÅ skönt!!  För på jobbet hann jag dammsuga och skura matsalsgolvet och sen städa (dammtorka golvlister, tavlor, bord och lampor, bädda rent städa toalett och dammsuga) 7 st rum, efter detta har jag så himla ont i bäckenet! Jäkla foglossning att börja redan nu!!!
Men jag läste någonstans att ju fler graviditeter man varit med om dessto tidigare släpper kroppen efetr för att ge plats så det är ju positivt tycker jag! :)
Ska bli skönt att sluta jobba så jag orkar med att ta hand om hus och barn! hi hi




Lovely...

...TVÅ härliga nyheter idag! :)

1.
Kunde inte motstå att berätta för barnen idag! :) Vi berättade att det fanns en liten liten bebis i mammas mage som var lika stor som en kiwi ungefär! :) Båda blev jätteglada, lillan satt i mitt knä när vi pratade om det och stirrade på mig med stora ögon : - "Mamma jag sitter på den!!" och så flyttade hon rumpan längre ut på mina ben!
ha ha ha sötnosar. Båda sa att dom vill ha en lillebror, sen var det liksom över och dom gick och tittade på tv. :) Svårt att förstå sånt där!

2.
Jag har idag sagt till min chef att jag slutar efter att min provanställning går ut den sista februari! Känns underbart! :)

Hade fickorna fulla med morotsstavar och banan på jobbet idag och det gick ganska bra. Mest ont i bäckenet nu. en massa städ väntar i morgon igen...

9 fulla veckor (dvs i v 10)


Trodde det värsta var över...

...Ja, här gick jag för en vecka sen och sa att illamåendet har gått över och det är "bara" tröttheten kvar just nu... SÅ fel jag hade. Det här som jag måste dokumentera nu har jag inte varit med om de tidigare graviditeterna, mycket mildare variationer, absolut, men inte så här!!!
Det smög sig på, eskalerade och sen fick jag upp ögonen här om dagen!!

Att jag varit hungrigare än vanligt märkte jag redan för en vecka sen, men nu är det så fruktansvärt jobbigt och det ska bli intressant å se hur det ska gå och jobba (varit ledig tre dagar nu).

Jag är alltså tvungen att äta någonting litet ca 1 gång i halvtimmen, gör jag inte det känns det som att jag ska kräkas, svimma och hungra ihjäl samtidigt!! Glömmer jag bort det eller försöker stå ut ändå för att det tex bara är 15 minuter tills vi ska äta mat så blir speciellt illamåendet mycket värre, kan inte stå rak i ryggen och tar djupa andetag för att inte kräkas och magen kurrar samtidigt som om den inte fått mat på en hel vecka, minst...

Innan jag insåg att det var så tätt hela tiden så, i måndags, åt jag en macka med smör på varje gång jag kände så här! Hur tror ni då jag kommer se ut om 7 månader?!?!?! SUMO!!!
Så nu går det en massa frukt och crisp n light, för jag vill verkligen inte gå upp så fruktansvärt mycket.
Sen måste jag väl fundera ut hur mycket morotsstavar jag måste ha i fickorna på jobbet för att "överleva". :)

Nu är jag i v 10 (9+2), lilla "guldfisken" i magen är mellan 3-4 cm lång och väger ungefär 5 gram. Som ett plommon som gungar omkring där inne. :)
Alla organ är anlagda, men fungerar inte riktigt än. From nu är det växa och mogna som gäller!! :) Tänk att bebisen redan kan röra huvud, ben och armar!!!!


*morr*...

...hade skrivit ett så långt och bra inlägg igår, och så hänger sig dataf*n och allt försvann... Grrrr

Väldigt skönt att ha berättat på jobbet, och så fick jag ju reda på att jag inte skulle få någon fast tjänst där, trots 1,5 års hårt arbete (beslutet hade inget att göra med grav.) så då kändes det extra skönt att säga att jag inte har bågra planer på att komma tillbaka efter mammaledigheten! Har tänkt att försöka stå ut tills i maj, sen vara hemma och njuta hela sommaren innan bebben kommer!! :) Eftersom jag verkligen inte vill stressa och oxå njuta extra av denna graviditet så är inte pengar prio 1...så det känns jätte skönt och bra allting!!! :)

Nu sitter jag o väntar på att min storasyster med familj ska komma och hälsa på! Då ska jag äntligen berätta för henne!!! Har inte velat göra det på telefon därför har det dröjt, men nu blir det av och så lite pizza på det! hi hi

Veckorna går ändå ganska fort, in i vecka 10 i övermorgon! :D


sovit middag...

...när ska jag bli pigg??! Känner mig totalt orkeslös!! :(

KAN inte vara sant!!

Jag har ont i bäckenet!! Hoppas VERKLIGEN att det inte har med grav att göra, vill inte att det ska börja nu. Började runt v 15 förra gången....

Idag går vi in i vecka 9. :)

Nu är embryot ett foster, vilket betyder "en liten." Livmodern expanderar för att ge plats åt sin gäst, som nu är ungefär ca 2 centimeter lång - en jordgubbe. Det sker många förändringar denna vecka – den lilla svansen som embryot hade är borta och alla organ, muskler och nerver börjar fungera. Händerna böjs nu vid vristen och fötterna börjar förlora sin simhud. Ögonlock börjar formas.

Din kroppsform förändras också ioch med graviditeten. Dina bröst kan ha växt så att du behöver en större BH som ger bättre stöd än dina vanliga och ditt midjemått kan ha expandrat såpass att du måste packa undan favoritjeansen till nästa år.



Tycker ta-mej-tusan att magen putar redan!! Tyckte det såg riktigt misstänksamt ut på jobbet idag där jag har förkläde på mig ;)
Att brösten har blivit större, var en av faktorerna till att jag vågade ta grav-test så pass tidigt. ha ha

Skrattar åt mig själv dagligen nu när jag går på toa. Tittar fortfarande på pappret så att inte mensen kommit, trots att det är två månader sen jag hade mens! :)


Var iaf underbart att berätta för mina älskade föräldrar, lillasyster och svärföräldrar igår!! Alla blev jätteglad, fast svärföräldrarna blev nog lite chockade och visade inte riktigt sin glädje förrän idag! :D
Så fort jag träffar min storasyster ska jag berätta för henne oxå! Storebror får sig nog ett sms inom kort! hi hi




RSS 2.0