hemsk mamma...

...ja, känner mig så nu!! Sover inte ordentligt på nätterna för den dumma klådan (Erik såg bra förvånad ut i morse strax efter kl 04 när han såg att jag satt o läste) och blir vresig, sur o tvär...

Furuvik i lördags gick ganska bra, det var ett bra "test" för att se vad för ytterligare utflykter vi kan ge oss i väg på...tyvärr så blir det varken järvzoo eller kolmården som jag hade funderat lite på...mitt bäcken vill ABSOLUT INTE vara med på det! Kan fortfarande inte gå ordentligt efter furuvik (måndag idag) och tröttheten håller i sig!

Längtar efter bebis, även om det blir vaknätter då oxå så kommer det kännas skönt o inte behöva rulla ur sängen för att komma ur, och få min kropp tillbaka! :)


Vi går in i v 33 i morgon!!!

Lille plutt väger som en mjölpåse nu, ca 2 kilo :)


För övrigt är det väldigt intressant å se hur mycket en 3,5 åring kan hitta på (rackartyg) för att sedan skylla ifrån sig totalt!!! ;)


Härligt väder!

Idag blåser det ÄNTLIGEN svala vindar. Var bara 15-16 grader ute när jag klev upp!! :)

Har det jobbigt med klåda som sprider sig hit och dit och blossar upp med jämna mellanrum på överkroppen! Blir galen av att klia!! Tror det har med värme att göra, har ju extrema svallningar 1-3 ggr/dag så man skulle kunna tro att jag är i klimakteriet!! Man känner sig ännu äckligare (förutom att jag ser ut som en flodhäst oxå)...

Trodde inte att jag skulle känna så här, att jag vill ha lilleman här, NU! Ville ju vara stolt över att vara gravid och njuta denna sista gång! Visst tycker jag om magen och myser jättemycket när han lever om där inne, jag ler många extragånger varje dag tack vare busen i magen!!
Men övriga kroppen då!!!? Nu börjar jag bli folkskygg för att jag inte vill visa hur jag ser ut!

Vill se hur han ser ut, vad han är för filur och vad han passar med för namn... känner inte alls för att vara gravid och jag LÄNGTAR efter att bli aktiva Anna igen som har ork och är på gott humör! :)

Har börjat läcka råmjölk oxå.. :)

I morgon eller på söndag ska vi åka till furuvik. Hoppas bara att jag orkar gå och stå hela dagen...

31+0

dvs vi går nu in i v 32! :)


Bebis väger ca 1800 gram och är ca 42 cm lång.. Han växer fort nu, men den här bebisen kommer säkert böka en hel del fastän det är trångt!  :) <3

jobbigt ärligt...

...har det jättejobbigt med mina ljumskar i värmen, varm o klibbig jämt leder till eksem som känns som knivar när jag går...har haft en väldigt aktiv vecka också då vi flängt runt en del och så har det varit både gräsklippning och storstädning...Känns i bäckenet och jag är trött och grinig!!

Busbebis där inne är det full fart på iaf och det är jag glad för, skulle vara riktigt roligt om denna sista bebis ville komma ungefär vid datum eller helst lite innan, då det skulle vara något helt nytt! (storebror o storasyster ville nog helst vara kvar dör inne för evigt) Vi får la se vad som passar lille herrn....

På tisdag går vi in i v 32!

går in i v 31 nu!


vikt: ca 1600 g längd (från huvud till häl): ca 40 cm

Mycket halsbränna just nu, men ändå glad att det är en aktiv bebis...magen hoppar hit o dit! :)

Bilder på tjockis i v 30

Har ju lovat :)





Om 4 veckor kommer det bilder igen..

LÄÄÄNGTAR!!!!!

EFTER BEBIS NU!!!

Under hela tiden som vi försökte bli gravid denna gång, gick jag o la småkommentarer som: Åh vad mysigt det ska bli! Jag ska verkligen njuta av min sista graviditet! Det är såå härligt o ha mage!!

GISSA om jag får äta upp det nu (min man gillar att retas)!!

VISST, det ÄR jättemysigt och jag ÄLSKAR o känna sparkar och följa vecka för vecka! MEN jag ÄR less, Jag HAR ont! Och det ÄR VÄLDIGT varmt!!

I natt "fick" jag bara ligga på höger sida för lilleman. Låg jag på vänster så gjorde han kullerbytta efter kullerbytta, så det var omöjligt å sova!
Positivt är iaf att jag märker nu när jag går upp/vaknar ca 5 gånger/natt att jag blir piggare, det är ju bra o förbereda sig, då det här mycket väl kommer bli en väldigt nattaktiv kille!

I går var det lite läskigt! Jag var jättenära o svimma och blev jätterädd. Det var verkligen nära och efteråt så skakade hela jag och så kom det en flodvåg med svett... Hua!


Jag är jätteglad att vi har en sprattlig bebis där inne. Annars blir jag så nojjig om det rör sig för lite (enligt mig då).
Och jag tycker att han inte verkar så jättebekväm där inne så då har vi kommit överens om att han kommer lite tidigare och inte stannar långt över tiden som sina syskon ;) hi hi

Vi har...

...allt en riktig vilde där inne i magen, eller kanske en utbrytarkung... Tror att han kan sparka sig igenom magen han!! :) Men jag klagar inte, försöker ta vara på och komma ihåg hur det känns, varenda spark från vår halvhemlige hyresgäst...det är ju sista gången nu!!

Och folk säger det: Nä nä Anna, man vet aldrig. Det kanske blir en liten sladdis om några år!
Men Nej, det blir det inte. Jag längtar redan nu efter att komma iform och vara en aktiv, rolig mamma till mina tre barn och när dom sen vuxit på sig lite så ska vi hitta på en massa skoj, inte sätta oss med först en tjockis-mamma och sen en bebis igen (fast dom är såå goa)! Känns jätte lagom och komplett med tre barn!! :) :)

Alla höst-kataloger med kläder dimper ner i brevlådan titt som tätt nu och jag bläddrar och drömmer mig bort till målvikt igen! Har tagit promenader både igår och idag nu när det inte varit så varmt, men attans vad långsam och pustig jag är. Så fort jag känner mig starkare efter förlossning (tankarna om den skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om men det får bli en annan dag) så står det måånga barnvagnspromenader på schemat!!

Nu ska jag umgås med mina gryn innan det är dags för dom att sova!


Nu börjar det kännas att det närmar sig! :)

går nu in i vecka 30!!


Har varit till BM Kicki idag. Fortfarande lågt blodtryck och det gör att jag blir väldigt yrslig när det är så här jäkla varmt  som det har varit dom senaste dagarna!! BT: 91/62

Livmodern hade växt 3 cm sen sist och mätte nu 29,5 cm!

Lillemans hjärtljud låg runt 145! <3

Vikten liger på runt 1400 g och längden runt 38 cm från huvud till häl!


Mycket idag och igår...

...har det varit...

Fick igår för mig att jag skulle rensa ur barnens rum (dvs. kasta sånt som är trasigt och ställa undan saker som dom inte leker med längre)... En hel del bockande och böjande blev det och bäckenet började säga ifrån, men jag ville bli färdig och var envis som vanligt...Vilket resulterade i att den tredje fogen som man har på sitt bäcken (o den enda som jag aldrig har haft några problem med), som sitter på framsidan också sa ifrån, med besked kan jag då säga!!! Aj aj aj!!!
Som tur var var det snart kväller och sova går ju faktiskt riktigt bra (tack o lov för min madrass) så efter "en aning" storstryk i vändtia med Erik och en hink med jorgubbar och mjölk (ja, jag äter minst en låda gubbar om dagen) så var det natti natti...

Vaknade i morse och kände inte av bäckenet lika mycket som jag trodde jag skulle göra! Vidrigt varmt ute och ska så vara hela helgen :( så innan temperaturen hade stigit alldeles för mycket åkte jag och barnen ut till mina föräldrar på förmiddagen för att plocka smultron. Hundarna fick följa med för att dom har så många kompisar där ute, men när jag skulle öppna bakluckan så säger jag alltid åt dom o stanna och valpen har varit jätteduktig på sistone, men idag hade han bråttom ur! Har inte så bra inkallning på honom så jag (på ren reflex) skulle hugga tag i honom på en gång...MEN nu är det ju så att jag har på sistone fått en gigantisk mage och därmed blivit en "aning" framtung!

Så smidiga Anna snubblar och tappar balansen och vurpar omkull!!! Självklart gör man ju allt för att INTE landa på magen så knä, armbåge och framförallt BÄCKENET fick ta smällen. Kändes som att allt gick i slow motion och hade jag inte varit framtung så hade jag nog bara snubblat och framför allt hållit mig på benen!!! Skrämde för övrigt slag på både mina barn, mina hundar och min mor!!

Vidrigt varmt som det som sagt har varit idag och trots vurpan så ville jag ändå göra något med barnen, så det blev en tur till Valbo där vi åt lunch, handlade pool, sandaler till barnen (äntligen slipper jag se dessa jäkla foppa-tofflor varje dag, stackars fossingar), present till kalas som Elias ska på i helgen. Barnen var sååå duktiga så som belöning gick vi till IKEA så dom fick leka i lekrummet där en timme! Och jag fick strosa runt och inpulshandla lite (några riktiga kap gjorde jag faktiskt)!! :) Värken i bäckenet har gjort sig påmind många gånger men jag har linkat på ändå (envis som sagt)...

Nu har vi varit hemma en stund och hunnit grilla och snart väntar ännu en "hink" med gubbar med mjölk åt mig o bebben! :) Ska bara få isäng sonen först! Ida sover redan!

Får se vad man mer hittar på i helgen för att undvika värmen!


RSS 2.0